top of page

Hibiskusblomma på blixtvisit


I morse när jag vaknade överraskades jag av denna underbara hibiskusblomma. Den hade fått för sig att slå ut nu i november, och i jätteformat! Själva blomman är nästan lika stor som hela växten. Så otroligt vacker i ljusrosa och cerise. Jag ville nästan inte lämna den, vet ju att hibiskusen bara blommar några dagar. Man får liksom suga i sig all skönhet på en gång, den är endast på blixtvisit.

Ett minne dyker upp: För en hel del år sen var jag på besök hos en vän. När jag klev in i hennes vardagsrum, så var det fullt av blommande hibiskusblommor i det stora fönstret (typ panorama). Hon hade kanske åtta-tio krukor med hibiskusar och i nästan varje kruka lyste en eller ett par blommor i rosa och gult. Min vän strålade och sa:

"Ser du? De blommar för att du kom hit idag!"

Jag nickade förtjust, men hade ingen aning om att hibiskusen förmodligen slagit ut samma dag jag kom och antagligen vissande efter några dagar. Men nu för tiden, med lite erfarenhet av egna blommor av samma sort, har jag lärt mig. Och förstår varför hon var så himla glad.

Bloggen
Senaste inläggen
Archive
Search By Tags
Inga taggar än.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page