Energiläget juli-17

Det är många som är energikänsliga utan att veta om det. Vi människor genomströmmas av kosmisk energi hela tiden. Dessutom tar vi emot energier från vår egen själ och högre medvetenhet. Dessa energier har en mycket hög frekvens och består, i sin essens, av ljus. Ju mer vi öppnar oss för vår själsenergi på ett medvetet sätt, desto mer inflöde får den energin i vårt liv. Denna högt vibrerande energi vill egentligen bara en sak; lysa upp oss med vårt inneboende ljus. Den vill kunna flöda fritt inom oss och göra oss till kanaler för vår egen universella själ. Den vill att vi ska bli den kosmiska varelse vi egentligen är och vara medvetna om vårt större jag. Den energin vill göra oss kosmiskt och

Gamla vänner dök upp

Våra gamla vänner Elisabet och Jerker kom till oss en dag. Vi gick på hamnfiket i Gustavsberg och satt och pratade i några timmar. Det är väldigt spännande att höra om Jerkers liv som munk i Kalifornien. För femton är sedan var han jurist i Sverige, men så fick han ett inre kall att lämna alla sina ägodelar och bli buddhistisk munk. Sedan dess lever han med sina munkbröder och med sin lärare Thich Nhat Hanh, som skapade meditaionscentret Plum Village i södra Frankrike. Elisabet är Jerkers mamma, och hon var med och arrangerade ett par kurser åt oss på nittiotalet. Sedan blev vi vänner och lärde även känna Jerker, som var en ung och fin sökare på den tiden. Så roligt det var att träffa dem!

Oväntat besök

Härom morgonen låg denna dam utanför vårt fönster. Hon låg där och tuggade på gräset och var hur nöjd som helst. Väldigt vacker, eller hur? Och modig. Eller snarare tillitsfull... Hon låg där en bra stund. Till sist tröttnade vi på att stå och glo på henne och gick och gjorde något annat. När jag kikade ut nästa gång, stod en liten en där istället. Hennes lilla kid - hur söt som helst! Lika modig och tillitsfull som mamman. Sedan gick de över till grannen och började käka på deras rosor. Då öppnade vi dörren, så de lunkade iväg till en annan plats. Rosorna räddades för den här gången.

I Öregrund

Vi besökte Öregrund ett par dagar och njöt av allt vackert där. Vi åt middag med dessa fina vänner; Britt-Marie och Kristina, som också var i Öregrund just då. Och Berit. Vi hade en så fin stund ihop. Sedan tog Mikael och jag en kvällspromenad i solnedgången. Klipporna var varma, så vi satte oss såklart på dem och tittade på havet. Väldigt romantiskt. Hej, hej!

Sommardagar

Så bra det vore om man kunde bevara sommarens härligaste dagar i en liten ask, att ta fram när det behagar under vintern. Så skulle allt vara där igen, ta da! Måsarna skrin, smattrande segelbåtsmaster, värmen från klipporna, den ljumma vinden som blåser upp kjolen, den rinniga glassen, plasket från havet, suset i trädkronorna, grässtråna mellan tårna och solen som bara lyser och lyser... Här är vi på Bullandö och försöker hitta den högsta punkten, med den allra bästa utsikten över havet. Det blev en del klättrande och klurande på vilken väg som var bäst. Upp kom vi i alla fall. Och även ner :)

Minns du ljuset?

När vi är små barn har vi en direktkontakt med ett stort medvetande, som gör att vi upplever ljus och möjligheter och glädje och hänförelse och kärlek - utan filter. Den andliga världen finns så levande inom oss, att vi kan uppleva den ljusvärlden i den fysiska världen. När vi är små leker vi med vår själ på ett så levande sätt, att vi fullkomligen älskar att vakna om morgnarna. Särskilt somrarna med all grönska och varma sjöar och hav, var ju fullkomligt magiska. Kommer du ihåg? Då jag såg den här bilden av den unga konstnären Akiane Kramarik, förflyttades jag tillbaks till en känsla och upplevelse som jag hade som barn - ofta. Jag kände igen mig på direkten! När vi blir äldre försvinner lä

I hängmattan

Om du har semester och ligger i hängmattan och inte vet vad du ska läsa, kan jag tipsa om Inspire sommarnumret. Där finns en massa spännande artiklar. Och jag svarar på en läsarfråga, som vanligt. Denna gång handlar det bl.a om att se "tecken" och vad det kan innebära :)

Bloggen
Senaste inläggen
Archive
Search By Tags
Inga taggar än.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2020 Herkules Utbildning. Supporting people´s lives since 1991