top of page

Det vi verkligen vill


Det finns många böcker som handlar om att vi kan skapa allt vi önskar. Det låter härligt, men samtidigt kan det kännas stressande. För om vi kan skapa allt vi vill ha, varför gör vi inte det då? Varför har vi inte det vi önskar? Varför bor vi inte i en stor lägenhet med sjöutsikt på Strandvägen? Till exempel. Eller varför kör vi inte runt i en ny Jaguar eller har ett eget klädesmärke som säljer som smör i hela världen? Det verkar ju kul. Varför är vårt eget liv inte som ”andras”, de som man kan läsa om i tidningen och som lever så lyckade liv?

Vi kan förstås skapa det vi vill. Men saken är den, att vi vill skapa det som vår själ vill skapa. Det här betyder att det är lönlöst att jämföra sig med andra människor som vi läser eller hör talas om. Att jämföra sig med andra är som att frivilligt välja en låg vibration som gör oss nedslagna, helt i onödan. För om vi verkligen hade velat bo i en paradvåning på Östermalm, så hade vi antagligen gjort det. Uppenbarligen är detta inte prio ett för vår egen själ. I alla fall inte nu. Kanske vår själ, som känner våra möjligheter, har en helt annan agenda. I så fall är detta suktande mål inte ett själsmål. Det är mer ett ryktesmål, något som kollektivt sett anses vara lyckosamt och bra.

Vi kan alltid fråga oss om vårt mål hör ihop med den själsplan som vi föddes med. Alla människor har en egen själsplan. Den planen kommer vi i kontakt med när det riktigt hettar till inombords och vi känner oss djupt och sant engagerade. När vi känner den kontakten kan vi få tillgång till en storslagen kraft. Det är en skapande kraft som inte tar slut efter några timmar eller någon månad. Den kraften håller i sig tills vi har undersökt det vi inspireras så häftigt av. Den kraften kan hålla i sig ett helt liv. Och den behöver inte alls likna det där lyckade livet i tidningen.

Jag pratade nyligen med en ung och mycket kreativ man som sa: ”Jag gör det jag gör för att mitt hjärta säger att jag måste göra det”. Jag sa: ”Men då måste du tycka att det är kul, eller hur?” Han såg lite frågande på mig och svarade: ”Jag vet inte om det är kul direkt, jag bara vet att jag ska göra det”. Han såg inte direkt glad ut, men han sa också att det där han gjorde var det bästa han visste.

Själens plan behöver inte alltid vara lätt eller spikrak. Men det är något vi dras till och vill göra. Vi kanske inte ens ser det som ett mål. Vi bara gör det för att det är viktigt för oss här och nu. Den planen kanske mer liknar en tisdag morgon än en lördag kväll. Den kanske är långt ifrån de sköna liv vi ser i tidningarna. Så när vi läser en bok där det står ”Du kan skapa det du vill” kan vi bli mycket förvirrade – helt förståeligt. Bland annat därför är det så bra att lära känna sitt djupa och andliga jag. Man kan få en större förståelse för sig själv och det man verkligen vill. Det som skapar den djupa tillfredsställelsen och lyckan.

Bilden: Min själ ville till exempel att jag skulle träffa Mikael. Ett underbart val :)

Bloggen
Senaste inläggen
Archive
Search By Tags
Inga taggar än.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page