top of page

Julmeditation


Efter jul är det så stärkande och härligt att meditera. Energin är ofta mild och gyllene, lugnande och helande. Kollektivt sett är det en hög känslomässig energi, och som vanligt är det ett bra tillfälle för den kosmiska energin att verka genom oss människor just då.

När Mikael och jag mediterade idag, var det en fridfull och lugn energi som kom. En riktig julenergi med andra ord. Själv fick jag uppleva mycket gyllene och purpur. Hela jorden upplevde jag som vilande och samtidigt glimrande i ett gyllene ljus, och runt jorden fanns en purpurfärgad triangel. Det var en fin "bild", som jag gärna delar med mig av :)

Vill du själv julmeditera? Här kommer några tips:

1, Sätt dig bekvämt och blunda. Känn att du kan sitta ostörd i minst tjugo minuter (det är lugnande).

2, Lägg märke till en energi som rör sig uppifrån och ner, genom din kropp. Låt den strömma från en ljuspunkt ovanför huvudet och ner genom hela kroppen (föreställ dig och känn).

3, Var medveten om den strömmen. Du kommer att märka hur meditationen fördjupas steg för steg, ju längre stund du sitter. Känn gärna en punkt i hjärtat, mitt på bröstet - ungefär som att din inre plattform finns just där.

4, Var öppen för det du förnimmer och upplever. Om tankar distraherar dig, så lägg bara märke till dem och känn den inre strömmen igen. Sitt så och fyll dig med den fint vibrerande energin. Det är lugnande, grundande och stärkande. När det känns som klart avrundar du och tittar upp igen.

Ha en skön julhelg!

Bloggen
Senaste inläggen
Archive
Search By Tags
Inga taggar än.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page