top of page

Julmarknad på Konstfack


Det var en ringlande lång kö till Konstfack i helgen. Årets julmarknad var i full gång både lördag och söndag. Massor av Konstfacks elever ställde ut sina saker, så mycket fint och unikt fanns att köpa för en (ganska) billig peng. Det var mycket humor i konsten, så mycket glädje. Bland annat roliga smycken och märkliga prylar som man fick vrida och vända på, för att förstå vad det var. Eller så fick man fråga konstnären, som ofta svarade: "Vad tycker du själv? Man kan ha den till vad man vill".

Vid ett av borden stod vår älskade dotter Sara i randig tröja och sålde sina alster. Hon och kompisen Veronica hade gjort så fint på sitt bord och sakerna verkade gå åt... Jag köpte en söt och rolig kylskåpsmagnet av Sara (och fick lite grejer gratis) och några vykort av Veronica. Snart har de gått ut Konstfack. Oj, vad dessa fem år har gått fort, tycker jag. De känns ungefär som... tre.

Här var det en utställare som sålde skrivböcker och almanackor. "Livet 2017" såg spännande ut. Hittills vita sidor. Vad ska de komma att innehålla?

Alla hade sin egen stil, sitt eget uttryck. Jag slogs av att väldigt många tyckte om att använda färg. Det lyste av färger överallt. Att gå på Konstfacks julmarknad är ett tips för den som vill pigga upp sig och känna andan av unga kreatörer. Och kanske köpa julklappar. Nästa år är det en ny kulmarknad. Oj, skrev fel, men det får vara kvar :)

Bloggen
Senaste inläggen
Archive
Search By Tags
Inga taggar än.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page