top of page

Allt kommer att bli bra


Den här dagen har varit omskakande för väldigt många, när valet i USA gick på ett helt annat sätt än vad de allra flesta hade trott. Det är lätt att tappa styrfarten när något så märkligt händer. Hur kunde det komma sig egentligen? Det är frågan som journalister ställt till alla möjliga experter denna dag. Ja, man undrar just. Det finns förstås en rad anledningar till att valet gick som det gick. Hillary själv hoppades att hon skulle bli den som kunde spräcka glastaket och bli den första kvinnliga presidenten i USA. Men det var tydligen inte hon. Det kommer någon annan kvinna att göra, lite längre fram...

Vår son berättade, att han kontaktat en vän i USA idag. Hans vän berättade att hennes kvinnliga kollega hade sagt, att det var klart att hon inte röstade på Hillary. Hon sa: Jag kan ju inte rösta fram en kvinnlig president. Det har ju aldrig funnits någon kvinnlig president här förut!" Vår son tyckte det var så konstigt, att en kvinna kunde blocka det kvinnliga på det sättet. Han var verkligen förbryllad över det.

Alla som har jobbat med nytänkande inom andlig utveckling de senaste decennierna, vet att det tar lång tid för den kollektiva medvetenheten att förändras. Det är förstås svårt att tänka sig något som man inte har sett eller upplevt förut. Man måste helt enkelt vara engagerad i hjärtat för att kunna föreställa sig något nytt och hittills okänt och oprövat. Man måste vilja det nya själv. Annars ser man bara hur det alltid har varit och tror att det är det enda som finns. Det är något mycket mänskligt, och egentligen helt logiskt, men det tar som sagt tid.

Den här skylten kommer till perfekt användning idag! Den stod i ett skyltfönster som vi gick förbi häromdagen. Allt kommer att bli bra. Det är möjligt att det går långsamt i det kollektiva. Men vi, var och en, har alltid kontakt med vår egen själ - med vårt inre väsen av ljus och kärlek, och där ÄR allt redan bra. Vi kan alltid välja att tona in oss till den delen av oss själva. Det är vårt eget inre val, som vi styr över själva. Vi kan lägga den valsedeln i vår egen inre valurna varje dag. Inre frid och glädje står den på den valsedeln. Och vi vinner hela tiden, när vi vill, om och om igen.

Bloggen
Senaste inläggen
Archive
Search By Tags
Inga taggar än.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page