Senaste inläggen
Bloggen

Julens särskilda energi


Juletiden är underbar på många sätt. Den skiljer sig från alla andra dagar och högtider och sätter oss i tydligt förbindelse med Kristusenergin. Det är en energi som vi alla har inom oss och kan känna igen. Det är kärlekens energi, medkänslans energi, det goda och det ljusa här i formens värld. Vi blir generösa och öppnar hjärtat av att vara tillsammans i denna energi och av att både få ge och ta emot. Vi ger ofta gåvor, vackert inslagna, med små föremål i. Väldigt världsligt kan tyckas. Men egentligen ger vi av vårt hjärta. Vi tänker ut vad någon annan önskar, skapar eller införskaffar det och känner lyckan i att ge. Vi ser den andre personen öppna paketet, bli upplyft och glad, och vi delar den rena glädjen. Det är en Kristusenergi, en dimension av den, utryckt här vi vår fysiska form.

Den kollektiva energi som skapas under julhelgen, kan ofta kännas som en gyllene och mjuk energi. Den är mild och ibland bomullslik. Vi är som omfamnade av den energin, genomsyrade av den. Vi kan inte värja oss. Även om vi sitter ensamma och saknar våra nära och kära, så sveps vi in i den energin. Även om vi gråter av saknad efter någon vi älskar så genomsyras vi av den speciella, ojämförbara kärleksenergin. Och det är ofta därför vi gråter. Kärleken blir så stark och uttrycker sig som längtan och saknad.

Jag hoppas att du har haft en jättefin jul och nu känner dyningarna efter den utbredda kärleksvågen. Efter allt julstök och fix, kanske du kan hitta en stund att bara sitta med dig själv och slappna av, meditera eller helt enkelt känna kärleken och ljuset i hjärtat. Mellandagarna, tiden mellan julafton och det nya året, kan verkligen lyfta och stärka vår meditation. Vi kan lättare känna kontakt med vårt sanna jag, vårt universella jag, vårt andliga jag, vårt Kristus-jag eller vad vi väljer att kalla det. Det är ett unikt tillfälle som kommer tillbaka, mitt i vinterrusket, varje år.

Follow Us
Inga taggar än.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2020 Herkules Utbildning. Supporting people´s lives since 1991