Senaste inläggen
Bloggen

Den vackraste muskeln


Om du har vägarna förbi Gustavsberg och vill titta på fina antikviteter så ska du gå till Tallåskyrkan. Det är en gamma Missionskyrka, väldigt vacker, men tyvärr rivningshotad. Men än så länge står den där, för stunden fylld av vackra föremål från typ 50-talet och framåt. Här går man in.

Massor av fina grejer. Och fönstren är så vackra. Ser du Jesus som lyser på väggen? Så fin. Jag tror han gillar grejerna, och framförallt alla människor som kommer dit. Sorgligt att han ska rivas bort sen.

Man kan gå runt och titta hur länge som helst.

På ett bord låg en bok som vi kände igen.

Stämde! Det var boken Den vackraste muskeln. Den skrev min farfar någon gång på 40-talet. Han hette Henry-Peter Matthis och var författare. Jag tycker så mycket om titeln. Hjärtat är verkligen vår vackraste muskel med alla dimensioner av kärlek som bor där. Mikael frågade antikvitetshandlaren vad boken kostade. Fyrahundra kronor fick vi veta, oj! Men det var för att Stig Lindberg, känd formgivare och illustratör, ritat omslaget. En raritet med andra ord. Där ser man.

Den här mannen visste vad Den vackraste muskeln innebar :)

Såhär ser den gamla Missionskyrkan ut från utsidan. Jag hoppas en massa människor engagerar sig så att den bevaras. Demonstrerar eller så. Ska tydligen finnas en FB sida som heter Rädda Tallåskyrkan. Jag är inte med på FB, men det är ett väldigt bra initiativ tycker jag. Många byggnader, bland annat den gamla skolan nära vårt hus, har räddats för att många protesterade så kraftfullt. Det kan verkligen löna sig.

Follow Us
Inga taggar än.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2020 Herkules Utbildning. Supporting people´s lives since 1991