Senaste inläggen
Bloggen

Heligt fika


I vår familj gillar vi att fika allihop. Vi brukar ses på något café eller så ses vi hemma och fikar. Den fikastunden kan bli ganska lång, ibland flera timmar. Jag har märkt att alla människor inte är så glada i att fika som vi. Faktiskt vet jag rätt många som har svårt att sitta stilla och fika, de gör mycket hellre helt andra saker.

Varifrån kommer då min egen fikalust? Antagligen för att det fikades en hel del i min ursprungsfamilj. Framförallt hade jag en pappa som gärna satt och fikade och berättade mycket fängslande om astronomi, historia, filosofi, kvantfysik etc.

För mig blev fikastunder synonymt med vidgade vyer, kunskaper, fördjupningar, visdom, närhet och fascination. Livet kunde expandera och bli magiskt under en fikastund. Det här upplever ofta Mikael och jag tillsammans. Och har invigt våra barn i fikastundens magi. Nu är våra barn vuxna och fikar gärna med oss, hurra!

Mikael och jag fikade med Vincent för ett litet tag sedan, på Konditori Ritorno på Odengatan. Vi råkade hamna vid ett bord under vår goda vän Annika Lyntons tavla. Visste inte att en målning av henne hängde där, så vi blev glatt överraskade och det togs genast bild.

En annan dag träffade vi Sara på Café String nära Nytorget. Väldigt mysigt och kul.

En dag åkte jag hem till Alexi och fikade med honom. Vi pratade om allt möjligt spännande, tiden flög iväg. Blev väl tre koppar te för min del.

En annan dag träffade jag syrran på Café String. Eva och jag kan prata i timmar om de mest fascinerande saker. Ibland blir det väldigt djupt och berörande. Ofta klingar några kloka ord från henne kvar i mina öron i flera timmar efteråt.

Att fika med någon kan vara en helig stund. Själar kan expandera. Änglar kan vara nära. Energin kan höjas. Intuitionen kan flöda. Lösningar kan hittas. Kärlek kan forsa fram. Idéer kan trilla ner i hjärnan. Inspirationen kan öka rejält, precis som lusten att skapa. Över en tekopp.

Follow Us
Inga taggar än.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2020 Herkules Utbildning. Supporting people´s lives since 1991