Senaste inläggen
Bloggen

Våga hoppa


Den här hösten har varit helt fantastiskt, så varm och solig och bjussig. Men jag vet också att många har varit med om tuffa saker denna höst. Saker och ting har ställts på sin spets för att det allra viktigaste ska bli tydligt och komma fram. Sådant som varit halvsant och halvbra har utmanats för att vi ska kunna hitta kärnan och ta ett nytt steg. Är det saker vi går och drar på? Finns sådant vi känner att vi borde göra men inte gör? Vågar vi be om hjälp när vi känner att vi skulle behöva? Vågar vi göra på ett nytt sätt? Vågar vi ta det där inre eller yttre språnget och hoppa?

Ja, ibland har vi helt enkelt inget val. Det är som att själva livet springer före och rycker i oss, och säger till oss att vi måste följa med. Något puffar oss i ryggen. Vi kanske redan ”hänger i luften” fast vi inte riktigt vet hur det gick till. Det är läskigt att dingla i ovisshet, att inte riktigt ha kontrollen över sitt liv. Men egentligen är vi alltid vägledda av vår själ. Det kan också vara så att vår själ och högre medvetenhet kan lysa genom oss ännu starkare när vi går igenom en tuff period. Det har jag sett många gånger, hur ljuset i en människa faktiskt ökar när hon själv känner sig förvirrad, naken, manglad eller ”mörk”. Det kan fullkomlig lysa om henne!

Därför vet man aldrig riktigt vad som är bra eller dåligt, tur eller otur, rikedom eller fattigdom, dumt eller klokt. Det som ser ut att vara en tillbakagång kan i själva verket vara en framgång. Det som tycks vara en svaghet kan vara en styrka. Från själens håll kan allt se annorlunda ut. Därför måste den puffa på oss ibland, så att vi tar de steg som vi har full möjlighet till. Kanske just nu eller kanske sen. Och vi kan alltid, då och då, tacka för hjälpen.

Bilden tog jag på ett tak på Artipelag konsthall.

Follow Us
Inga taggar än.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2020 Herkules Utbildning. Supporting people´s lives since 1991