Senaste inläggen
Bloggen

Färg, kläder och energi


Känner du dig trött och hängig fastän du sovit helt okej? Ser du dig i spegeln och känner dig tom eller tung? Känner du dig obekväm med dig själv, som att du inte riktigt får grepp om ditt humör eller ditt uttryck?

Det här kan förstås bero på en massa saker som pågår i ditt inre. Men det kan också bero på - hör och häpna – vad du har på dig för färg!

Det kan ju låta ytligt, men färg kan faktiskt stärka och höja din personliga vibration. Själv har jag länge varit lite av en nyans-nörd, för jag har helt enkelt känt hur färg har påverkat min energi och därmed min kraft. Alltså inte bara färgen utan själva nyansen av en viss färg. Jag har dragits till vissa nyanser och när jag klätt mig i denna färgnyans har det höjt och stärkt min energi. Det är ofta slående.

Det är också slående hur fel färgnyans har fått mig att känna mig olustig eller trött. Ibland har jag köpt ett plagg för att modellen har varit fin, medan färgen har varit en kompromiss. Det har aldrig blivit bra. Det plagget har blivit hängandes i garderoben eller så har jag haft det mer av pliktkänsla och känt mig fel. Nu för tiden försöker jag alltid checka med mitt inre. Det svarar alltid med att ge mig energi av en viss färg.

Hur vet vi då vilka färgnyanser som kan stärka oss?

Här är en enkel kompass:

1, Får du energi av färgen? Fråga dig om den dig glad, lycklig, lugn, stark eller uppiggad?

2, Håll plagget under ansiktet. Hur ser du ut? Lyft eller sänkt? Pigg eller trött? Lugn eller splittrad?

3, Strunta i årstiderna, det handlar om din energi. Det är fullt möjligt att bära så kallade vårfärger på hösten eller höstfärger på våren – om du dras till dessa färger. Din energi bryr sig inte om konventioner, den vill bara vara stark.

4, Var lyhörd för att din färgskala kan ändras. Om grönt känns rätt en viss period, så gå in för det. Om du törstar efter rosa är det den färg du behöver just nu. Det kanske varar för livet eller bara för några månader. Men dessa månader kan vara viktiga!

5, Lyssna mer på dig själv än på andra. Eller snarare – lyssna till din energi, vad som stärker respektive dämpar den. Det är främst du själv som uppfattar detta.

6, Bara en liten del av alla människor blir starka av svart. Tillhör du den lilla delen eller bär du svart av ren vana? Undersök.

7, När du klär dig i din färgnyans (kan vara många olika förstås), kommer du att bli mer förtjust i dig själv eftersom den harmonierar med din egen energi. Det kan kännas som en hemlig förälskelse och det är ett mycket gott tecken :)

Ja, det var en del om färg sett från mitt perspektiv. Vad tycker du själv?

Follow Us
Inga taggar än.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2020 Herkules Utbildning. Supporting people´s lives since 1991