Senaste inläggen
Bloggen

Gamla slott, gamla minnen


Det har blivit några besök på gamla slott denna sommar. Gripsholm till exempel. För många år sedan, när Mikael och jag möttes och blev kära, kände vi en märklig dragning till gamla slott! Vare sig han eller jag hade känt så förut. Men när vi träffades väcktes ett gammalt minne för oss båda, av slott och droskor och stora frasiga klänningar (för min del). Gamla liv, som vi uppenbarligen delat, aktiverades igen.

Det resulterade i att vi flyttade till ett slott nära Enköping med småbarn och allt. Vi hyrde en stor flygel där med utsikt över trädalléer och borggården. Vi höll en massa kurser där också, och folk kom från när och fjärran. Det var på 90-talet då många vaknade upp till en ny energi och medvetenhet. Det var en nygammal känsla att ha våra kurser på detta slott, minns jag. Det var som att tiderna gick ihop och befruktade varandra. Mikael har förövrigt skrivit en bok om detta kapitel i vårt liv, den boken heter Uppstigningens Tid och är väldigt spännande.

Älskar dessa färger ihop, cerise och guld!

Gillar att nästan alla kungar har sådär rymdlika ögon. De ser så trevliga ut. Undra hur de såg ut egentligen? Eller såg de verkligen ut så? Här är Karl XIII. Den svenske kungen som inte fick några egna barn, som kunde ta över kronan. Han adopterade istället Jean Bernadotte (Karl XIV Johan), som är ursprunget till vårt nuvarande kungahus. Lagom skolenkel historia.

Kungens kammare :)

Sedan gick vi ut från slottet och promenerade i slottsträdgården. Lavendeln var helt vild av färg och av humlor och bin. Vi konstaterade lugnt att gamla slott inte har samma dragningskraft på oss mer. Inte på det sätt som de hade förut. Vi har ett mer neutralt förhållande till dem, vilket är skönt. Gamla liv lägger sig tillrätta och behöver inte längre undersökas eller ”levas ut”. Det är frihet.

Follow Us
Inga taggar än.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2020 Herkules Utbildning. Supporting people´s lives since 1991