top of page

Lässugen i sommar


Häromdagen damp det ner ett nytt nummer av Inspire i brevlådan. Sommarnumret är ute nu, och det är riktigt bra! Är du lässugen kan jag tipsa om det. På sommaren är det dessutom så härligt med tidningar. Man är lite lagom lat och orkar inte läsa stora, tjocka böcker jämt. Man vill ha det enkelt, sitta i solstolen, äta några jordgubbar och bläddra i en tidning. Läsa en artikel på max några sidor.

I det här numret svarar jag på denna läsarfråga.

Vi har en annons i tidningen också. Själv tycker jag att den är lite för vit. Är det verkligen någon som ser den? För många år sedan när jag gav ut barnböcker på bokförlaget Rabén och Sjögren, fick jag lära mig att man inte ska ha vita bokomslag. Folk dras inte till dem. Om man däremot har gula eller röda omslag, så syns det mycket bättre och boken säljer mer. Blått var inte heller särskilt attraktivt, sa de på förlaget. Intressant, tyckte jag då. Men tydligen ingen kunskap jag tog riktigt på allvar, då hade vi nog gjort en röd annons :)

Bloggen
Senaste inläggen
Archive
Search By Tags
Inga taggar än.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page