top of page

Från JAG till VI


Vi är med om en spännande förändring i det mänskliga medvetandet. Det här kanske inte märks på ytan, där allt har en tendens att se ut ungefär som förr. Men under ytan håller något på att hända. Det är en ny medvetandeenergi som sprids i den mänskliga upplevelsen.

Vad är det då som händer?

Vi håller på att skifta medvetande från JAG till VI.

Vi håller på att förflytta vår impuls att tänka JAG till att tänka VI. Det kan till exempel gå till såhär: Plötsligt en dag märker du, att du identifierar dig med en främmande person - nästan som att du ser dig själv i en spegel. För en kort stund kan du inte uppfatta någon åtskillnad. Inte så att du känner det som den andra personen känner eller att du kan uppfatta hennes tysta tankar (även om det kan hända). Den förening som jag menar, sker på ett annat plan inom oss. Det är mer som att du delar hjärta med den personen för en stund. Inte fysiskt förstås, men andligt.

Det du upplever då är själens kärlek, som alltid upplever VI. Din själ är förstås din, men den tänker alltid VI. På själens nivå, som alltid finns inom dig, är vi alla förenade som en enda Själ. Det här är inga konstigheter för ditt inre väsen. För din själ är det naturligt att uppleva VI. Den här förändringen innebär alltså att du ser världen – om än bara för några sekunder - så som din själ ser den. Och det är ju helt underbart och magnifikt.

Det här kanske sker utan att du ens tänker på det. Men om du uppfattar det, så kommer du säkert att bli både häpen och glad. Det är nämligen en otrolig känsla att skifta från JAG till VI. Det ger oss både kärlek och frihet. Kärlek i enheten och frihet från vårt jag, som kan känna sig stressat av den isolering som en kropp och ett eget psyke innebär. Det naturliga för oss är egentligen VI-medvetenheten. Därför känns den energin och upplevelsen så underbar :)

Foto: Sara Matthis

Bloggen
Senaste inläggen
Archive
Search By Tags
Inga taggar än.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page