Senaste inläggen
Bloggen

Vindar från tidigare liv


Det är intressant att titta på sitt liv och se vilka tidsepoker det är knutet till. Det är ju inte första gången som vi vandrar på denna jord. Vi har varit här många gånger förut för att uppleva ännu mer av oss själva och vår tidlösa kärna, och närma oss vår gudomliga själ. Men vissa tider har verkligen satt sina spår. Man kan säga att vi fortfarande ”jobbar” på vissa teman som egentligen härrör från något eller några tidigare liv. Något hände för länge sedan som har präglat oss. Vi kan faktiskt bära på tankar och känslor, som har sitt ursprung från en helt annan tid, någon helt annan stans. Därför kan vissa tidsepoker beröra oss extra mycket. Till exempel när vi ser den tiden gestaltas på film.

Man behöver verkligen inte bry sig om tidigare liv om man inte vill. Vitsen är att vara här och nu och att gå framåt. Men vi är ju mångdimensionella varelser. Vårt andliga jag är egentligen ett enda stort NU. Det vi lämnade halvgjort för länge sedan eller det som vi älskade att göra för århundraden sedan, kan faktiskt fortfarande vara aktuellt. Kroppen är ny. Tiden är ny. Möjligheten är ny. Men något gör oss unika; allt det vi upplevt genom våra tusentals liv och hur vi har tänkt, känt och älskat. Vi är en fortsättning på oss själva, vare sig vi är medvetna om det eller inte.

Då och då ser jag en film eller kommer till en plats, som väcker både känslor och ”minnen”. Ibland jobbiga, ibland härliga. Vissa tidsepoker kan kännas så bekanta, att jag nästan kan ta på dem. Ibland märker jag att jag omger mig med saker, som är knutna till en särskild tid i historien. Inte för att jag älskar den tiden speciellt. Det bara blir så. Plötsligt upptäcker jag att jag omger mig med grejer, som ser ut att komma från en viss tid. Eller att jag dras till klädesplagg som har ett särskilt snitt, som var vanligt under en period för länge sedan.

Min högre medvetenhet bryr sig förstås inte ett skvatt om pinaler och klädesplagg, men det undermedvetna är mycket större än vi ofta tror. Vi kan minnas saker utan att egentligen minnas dem. Något kan påverka oss utan att vi förstår varför. Livet är större och mer mångbottnat än vi vanligtvis tror. Det finns så mycket att upptäcka.

Follow Us
Inga taggar än.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2020 Herkules Utbildning. Supporting people´s lives since 1991