Senaste inläggen
Bloggen

Chen Man på Fotografiska


Vi var nyligen på Fotografiska och såg en utställning med Chen Man; en ung kinesiska som fotar helt fantastiskt och gör enormt suggestiva bilder. Hon är en pionjär för kvinnors kraft i Kina och inte minst som konstnär. Den här bilden med kvinnan på draken var min egen favorit. Är den inte underbar?

Här är bilden i sin helhet. Att behärska en drake kan ju symbolisera väldigt mycket. Personligen kom jag genast att tänka på kundalini-kraften. Den andliga eld som finns inom oss människor (drakar sprutar eld) och som kan skjuta upp som en jättekraft inom oss, och ge oss kosmisk medvetenhet. Det är ingen kraft man "leker med", precis som man inte leker med en drake. Men när man "står på dess huvud", är man på en helt ny plats i sitt medvetande. Det var min tolkning i alla fall :)

Den här bilden hette "Tao".

Och den här hette "Samtal" eller om det var "Konversation". Så bra namn!

Det är en särskild stämning på Fotografiska tycker jag. Man blir alltid inspirerad.

Sedan gick vi till fiket på Fotografiska och såg några UFO´n sväva på eftermiddagshimlen. Nästan så var det i alla fall. Vi satt och drack te med denna fantastiska fria utsikt mot Gröna Lund, och lamporna i taket reflekterades i fönstret. Men väldigt likt hur som helst.

Här är butiken i museet, där man kan köpa massa fina bilder och prylar och böcker. Tyvärr hann vi inte gå in där, för vi blev tvungna att springa till bilen för att komma dit före lapplisan. Man behöver ha några timmar på sig när man är på Fotografiska, i alla fall om man vill hinna med att fika där. Chen Man´s utställning håller på till den 4 mars om du är nyfiken på den.

Follow Us
Inga taggar än.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2020 Herkules Utbildning. Supporting people´s lives since 1991