August 21, 2019

May 14, 2019

February 27, 2019

February 12, 2019

January 17, 2019

December 26, 2018

December 21, 2018

Please reload

Senaste inläggen
Bloggen

Hibiskusblomma på blixtvisit

November 4, 2017

 

I morse när jag vaknade överraskades jag av denna underbara hibiskusblomma. Den hade fått för sig att slå ut nu i november, och i jätteformat! Själva blomman är nästan lika stor som hela växten. Så otroligt vacker i ljusrosa och cerise. Jag ville nästan inte lämna den, vet ju att hibiskusen bara blommar några dagar. Man får liksom suga i sig all skönhet på en gång, den är endast på blixtvisit. 

 

Ett minne dyker upp: För en hel del år sen var jag på besök hos en vän. När jag klev in i hennes vardagsrum, så var det fullt av blommande hibiskusblommor i det stora fönstret (typ panorama). Hon hade kanske åtta-tio krukor med hibiskusar och i nästan varje kruka lyste en eller ett par blommor i rosa och gult. Min vän strålade och sa: 

 

"Ser du? De blommar för att du kom hit idag!"

Jag nickade förtjust, men hade ingen aning om att hibiskusen förmodligen slagit ut samma dag jag kom och antagligen vissande efter några dagar. Men nu för tiden, med lite erfarenhet av egna blommor av samma sort, har jag lärt mig. Och förstår varför hon var så himla glad. 

Please reload

Follow Us

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2020 Herkules Utbildning. Supporting people´s lives since 1991