August 21, 2019

May 14, 2019

February 27, 2019

February 12, 2019

January 17, 2019

December 26, 2018

December 21, 2018

Please reload

Senaste inläggen
Bloggen

50 vårar - härlig fransk film

October 28, 2017

 

Vi såg en härlig fransk film på bio nyligen, som jag gärna tipsar om. Den handlar om en kvinna som är femtio, i klimakteriet och mitt i alla möjliga slags livsförändringar med vallningar och barn som flyttar hemifrån. Hög igenkänningsfaktor för kvinnor runt femtio alltså. Biosalongen var nästan fullsatt, men vi räknade till endast tre män inklusive Mikael, he he. Så ta med dig din man om du har någon, för den här filmen är riktigt bra. 

 

 

Denna kvinna, Aurore, var skild och singel och försökte upptäcka sin "nya ålder". Inte alltid så lätt. Men så blir livet lite mer spännande när det dyker upp en gammal kärlek från skoltiden. Låter som en Hollywood klyscha, men allt blir roligare och mer äkta när det är franskt, tycker jag. 

 

 

Överhuvudtaget är det uppfriskande med en film om kvinnor i den här åldern, när många kvinnliga skådespelare säger att filmrollerna minskar drastiskt för dem efter att de fyllt fyrtio. Men livet slutar ju inte där för någon kvinna. Det kan snarare börja. På ett nytt sätt. Det visas i den här dramakomedin. Så det är tur att det finns kvinnliga manusförfattare och regissörer, som kan bredda filmvärlden :)

 

 

 

 

 

 

Please reload

Follow Us

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2020 Herkules Utbildning. Supporting people´s lives since 1991