top of page

Vad är karma?


Pratade nyligen med en klok tjej, som sa såhär till Mikael och mig: "Ja, ni jobbar ju med att upplösa karma". Vi kände direkt att så är det, på sätt och vis, även om vi inte skulle använda det uttrycket själva. Karma innefattar ju så mycket, både högt och lågt om man säger så. Karma är livets spegel. Det speglar det innehåll vi människor har i vårt eget energifält; allt från våra fantastiska egenskaper till de missförstånd, som håller oss nere och tar vår energi.

Ofta är det dessa missförstånd som hamnar i fokus när man talar om karma. Det är de vi alla vill förändra och bli kvitt. Det är en helt naturlig önskan eftersom dessa existentiella missförstånd vibrerar på en lägre frekvens än vårt sanna jag. De känns ungefär som att gå runt i för trånga skor eller att ha på sig en tröja med påsydda blyklumpar. Det skaver och känns tungt, fel och olustigt. Det är inte så konstigt att vi vill befrias från de tankar och känslor, som hindrar vår sanna energi.

Vad är det då för slags missförstånd, kanske du undrar. Som jag ser det handlar det om tankar, känslor och reaktioner som kommer från vårt lägre sinne. Det lägre sinnet har ett betydligt snävare perspektiv på tillvaron än vad själen - vår högre medvetenhet - har. Om du exempelvis känner hat mot någon person eller mot dig själv, så kan din själ inte följa med dig i den känslan. Din själ är ett med en universell kärlek och kan helt enkelt inte känna förakt. Så när du känner det lider du. Du lider för att det blir ett gap mellan dig och din själ. I den stunden känner du inte igen dig själv och ditt sanna jag. Man kan alltså säga att du har missförstått Dig Själv och den högt vibrerande energi som flödar i universum. Detta missförstånd återspeglas i ditt liv och kallas ibland för karma.

Ett sådant missförstånd kan upprepa sig i liv efter liv - tills vi blir medvetna om det på ett nytt sätt. Då kan det upplösas genom vår nya insikt och rena acceptans. Universums kärleksenergi kan äntligen flöda fritt "genom" det gamla missförståndet. Det kan kännas som att vi blir lättare, lugnare, friare, gladare. Vår högre energi har nämligen den effekten på oss. Ett annat tecken på denna själsliga läkning, är att kroppen slappnar av och vi känner lättnad.

Ja, det är ju vad våra kurser på många sätt handlar om: Ökad själskontakt, glädje och lättnad. Så visst kan man väl säga, att vi jobbar med att upplösa karma.

Foto: Sara Matthis

Bloggen
Senaste inläggen
Archive
Search By Tags
Inga taggar än.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page