August 21, 2019

May 14, 2019

February 27, 2019

February 12, 2019

January 17, 2019

December 26, 2018

December 21, 2018

Please reload

Senaste inläggen
Bloggen

Blomma när det är dags!

June 5, 2017

 

Just nu lyser de här blommorna på vår tomt. De är helt galna av färg, livslust, skönhet och kraft. Kronbladen är tjocka och starka och vet vad de vill; blomma! Mikael satte den här Rhododendron för flera år sedan. Men den var tveksam - länge. Många år blev det bara gröna blad. Vi såg knoppar ibland, men de ville inte slå ut. Ett tag tänkte vi, att vi kanske köpt ett dåligt exemplar. Vår lilla buske kanske aldrig skulle blomma...

 

Vi sneglade på grannens Rhododendron som blommade så glatt. Så suckade vi. Det fanns en liten plastbild nedstucken i jorden vid vår buske. På den bilden prunkade det av ljusrosa blommor. Jo jo, tänkte vi och tittade på de mörkgröna bladen. Det gällde visst inte för vår buske. Sedan slutade vi att bry oss. Och just när vi nästan glömt att vi har en Rhododendron framför huset, så såg vi knoppar av en ny och större storlek än åren innan. Något hade hänt.

 

Och en dag, alldeles nyligen, slog blommorna ut. Vilken överraskning. De var dessutom mycket vackrare och mer färgstarka än på bilden. Jag kom på, att jag älskar vår Rhododendron extra mycket för att den gör som den vill. Den blommar när den vill blomma, och inte när vi tror eller tycker att den ska blomma. Den har sin egen takt. Den blommar helt enkelt när det är dags att blomma. Precis som vilken människa som helst.  

 

Please reload

Follow Us

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2020 Herkules Utbildning. Supporting people´s lives since 1991