top of page

Att sätta barn till världen


Det bästa jag har gjort i livet är att sätta barn till världen (Mikael tycker också det är fantastiskt).Tre stycken har det blivit för min del och jag älskar dem så jag kan spricka, och svävar på små moln varje gång vi ses (de är stora nu). Jag vet att min egen pappa var tveksam till att skaffa barn, då han tyckte världen var en så orolig plats med kalla kriget (på den tiden) och många andra faror och hot. Var världen ett tillräckligt gott och säkert ställe för små barn, funderade han. Så min mamma fick övertala honom att bli pappa, vilket jag är så glad för (tack mamma). Jag fick på så sätt möjlighet till ett liv fyllt av underbara, svåra, omtumlande och perfekta händelser, som har fått mig att växa i kärlek och medvetenhet ännu mer.

Kanske många unga tänker så just nu, som min pappa gjorde. När allt verkar oroligt och osäkert i världen, inte minst politiskt. Vågar man sätta barn till världen då? Är det en klok sak att göra? Man kan fundera hit och dit, och det är fullt förståeligt att man gör det. Men det lustiga är att barnen själva ser livet som en storslagen gåva. Varje barn som föds ser bara möjligheter. Det är fyllt till bredden av kärlek, tillit och tillgivenhet. Livet upplevs som högsta vinsten, oavsett klimatförändringar eller vem som blir president. Leken tar inte slut för det. Skratten fortsätter. Medan vi vuxna oroar oss leker barnen. De kan inte låta bli.

Varje barn är en gåva både från och till livet självt. Ett barn för alltid med sig mer ljus, mer kärlek, mer skratt och fler möjligheter än här fanns innan. Varje barn är med och expanderar livet ett steg till, för sig själv och för oss alla tillsammans. Att sätta ett barn till världen, är som att tända ett nytt ljus på jorden. Världen blir alltid lite ljusare för varje barn som föds. Och ljuset som tänds i föräldrarnas hjärtan, när de får sitt barn, hjälper också till att öka kärleken på vår planet. Allt detta ljus och all denna kärlek, forsar fram som en vårflod. Finns det något vackrare att få av livet? Finns det något större att ge? Barn kommer att födas oavsett vad som händer i världen, tursamt nog. De är fullkomligt underbart ohejdbara - för de är livet självt.

Nyligen träffade vi våra härliga stora barn på ett fik på Söder; Alexi, Sara och Vincent. Alexis flickvän Lovisa sitter längst till vänster på bilden (bredvid Alexi). Hennes vackra hund Odd var också med på fiket - ja, hundar kan vara riktigt vackra, tycker jag. Se själv :) Sara tog den fina bilden.

Bloggen
Senaste inläggen
Archive
Search By Tags
Inga taggar än.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page