Senaste inläggen
Bloggen

Fin gemenskap på festligt boksläpp

Vår gamla vän Barbro Curman hade bjudit in oss och cirka 50 andra livsresenärer till en fest i Gamla Stan för att fira hennes nya bok som precis släppts. Boken handlar mycket om Barbros andliga sökande och hennes långa liv med sin man och käreste Mikael Curman som gick vidare för fyra år sedan. Den handlar om hur hennes kontakt med honom fortsatt att utvecklas fastän han inte längre är här rent fysiskt. Jag har inte läst boken själv men den verkar fin och intresset för ett större liv som genomtränger slöjan till det vi kallar "döden" är förstås stort.

Barbro, som är psykolog i botten, var med och startade Gestaltterapin i Sverige och har haft flera framträdande roller i arbetet för en större psykologi som hon med tiden kunnat föra samman allt mer med ett starkt andligt intresse. Barbro o Mikael gick hos både mig och Nina under olika perioder, även som par, och Nina och jag var också inbjudna som gästledare på en Gestaltkurs i deras regi.

Mikael Curman hade, eller snarare har fortfarande, för så känns det verkligen, en stark livsglädje och lätt till skratt. Han hade också en spännande energi-inkoppling med sig från förr som jag upplevde det och som vi jobbade vidare med under hans sista tid. Det var också som ett väldigt fint förtroende kände jag.

Den här dagen rymde många fina stunder i de vackra lokalerna vid Stortorget. Barbro inledde med ett personligt och varmt föredrag om boken och om sitt liv med Mikael i ett själfullt sammanhang.

Det följdes av en lekfull ceremoni där vi fick välja bland skira tyger i olika färgersom sedan skulle bindas ihop mellan oss. De bildade till sist under mycket skratt en levande cirkel av skapade band men som också förde ut goda stärkande och inspirerande livstanker i världen.

Därefter mat, en stor vegetarisk buffé, och tid gavs till samtal och minglande. Väldigt fint och roligt för mig att få möta flera gamla vänner och klienter inom Gestaltkretsarna från förr som jag jobbat med.

Marina Munk var också där och höll ett litet tal till Barbros ära och till allt det nya som håller på att ta form på vår jord i den här tiden. Marina som vi jobbat med mycket genom åren gör ett stort jobb, liksom många av oss på olika nivåer. Det är egentligen ett stort samarbete, från olika håll.

Barbro talar engagerat om sin nyutkomna bok. Nina till vänster och till höger bland andra Viveka och Monica.

Här knyts det band för fulla muggar! Marina hängde med även om hon såg lite undrande ut ibland :) Vi ser den glada orangefärgade ryggen på fina, skrattiga Gunilla från Stjärnsund.

Fantastiskt roligt att få träffa Helmuth och Viveka igen som gick hos mig för många år sedan. Viveka kallade det för deras "andliga bröllop" som de genomförde hos mig. Det är ju väldigt vackert sagt och stämde också, för vi jobbade med deras andliga relation och högre energier en längre period. Mycket givande!

Här är vår fina vän Kristina i minglet, som också har sitt härliga terapiställe i samma hus. Kanske återkommer med några bilder därifrån senare.

Marina höll ett vackert tal till Barbro och också till Mikael och den nya boken. Om allt det nya på kärlekens väg som vi är mitt uppe i. Joan är också med, andra till höger, som hjälper Marina så fint på olika sätt.

Follow Us
Inga taggar än.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2020 Herkules Utbildning. Supporting people´s lives since 1991